Uutiset

13.1.2016Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiohankeLue lisää »14.3.2014YTV2012 osa 14 on julkaistuLue lisää »15.1.2014bSF infran toimialaryhmä perustettuLue lisää »

Yhteystiedot

BuildingSMART Finland
PL 1004
00101 Helsinki

bsf@rakennustieto.fi

buildingSMART Finland Tilaajat toimialaryhmä

Taustaa:

Tilaajat toimialaryhmä perustettiin 2013 vuoden alussa buildingSMART Finlandin toiminnan alle. Ryhmän perustan muodostivat silloin  jo muutaman vuoden toiminut Senaatti-kiinteistöjen, HUS:n sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan tilakeskuksien tietomalliryhmä (työnimellä SeHuTit). Ryhmä laajeni rakennusliikkeiden ja muiden tilaajatahojen mukaan tulemisella vuonna 2014. Mukana ryhmän toiminnassa ovat Espoon ja Vantaan kaupunkien tilakeskukset, Helsingin kaupungin tilakeskus, HRK-rakennuttaja ja ATT, Senaatti-kiinteistöt, HUS-kiinteistöt, HOAS, JAO, VTT sekä rakennusliikkeistä NCC, Skanska, Lemminkäinen, Fira, SRV, YIT ja Lujatalo. Lisäksi ryhmän kutsumina kokouksissa vierailevat eri tietomallintamisen alueiden asiantuntijat ja muiden bSF toimialaryhmien edustajat.

Tarkoitus:

Tilaajat kehittävät yhtenäisiä mallintavan suunnitelun käytäntöjä talorakennushankkeiden ohjaukseen, rakentamisen lähtötietojen tuottamiseen ja toteumatietojen vastaanottoon.

Visio:

Talorakennushankkeen kaikki osapuolet puhuvat samaa kieltä keskustellessaan mallintavasta suunnittelusta. Uuden suunnittelutavan merkitykset yhteistyön ja tiedonhallinan näkökulmista ymmärretään laajasti. Hankekohtaisia määrittelyjä ja raskasta määrittelytyötä voidaan vähentää, koska on olemassa yleiset periaatteet jotka ovat kaikkien tiedossa.

Käynnissä olevia projekteja:

Tilaajaohjeen kehitys
Tilaajohje on vielä muotoaan etsivä YTV2012:een tukeutuva talorakennushankeen ohjauksen parhaita käytäntöjä kokoava asiakirja. Sen keskeisintä sisältöä ovat tilaajien ja rakennusliikkeiden näkökulmasta laaditut mallin tietosisältötaulukot kullekin suunnitteluosapuolelle.

Aktiivinen yhteistyö muiden toimialaryhmien kanssa

Tilaajat toimialaryhmä

Lisätietoja:

Tilaajat toimialaryhmän puheenjohtaja

Ari Törrönen

NCC Rakennus Oy

ari.torronen[ät]ncc.fi

010 507 5644