Uutiset

13.1.2016Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiohankeLue lisää »14.3.2014YTV2012 osa 14 on julkaistuLue lisää »15.1.2014bSF infran toimialaryhmä perustettuLue lisää »

Yhteystiedot

BuildingSMART Finland
PL 1004
00101 Helsinki

bsf@rakennustieto.fi

buildingSMART Finland Talotekniikan toimialaryhmä

Tervetuloa talotekniikan tietomallinnuksen eturintamaan.
Suomi on edelleen noteerattu kansainvälisesti korkealle tietomallinnuksen hyödyntämisessä. Taloteknisen tietomallinnuksen johtopaikka ei säily ilman kehitystyötä, jonka tekijöinä voivat olla vain talotekniikan ammattilaiset.

Meillä riittää töitä. Materiaalilistat, esivalmistus ja yhteistyö ovat huomattavasti pidemmällä muutamissa hankkeissa esimerkiksi Yhdysvaltojen molemmilla rannikoilla.

Suomen talotekninen tietomalliosaaminen voidaan nostaa täysin uudelle, ennennäkemättömälle tasolle. Meillä on mahdollisuus yhdistää tietomalli, joka on matemaattisesti simuloitu sekä samasta mallinnuksesta voidaan teettää esivalmisteet konepajoissa.

Tästä mallinnuksesta hyötyvät kaikki osapuolet; suunnittelija, urakoitsija sekä kiinteistön omistaja. Mallit menevät ylläpidon käyttöön, kunhan polku hankesuunnittelusta ylläpitoon on kehitetty.

Teknisiä esteitä ei ole - tervetuloa tietomallinnuksen seuraavalle tasolle.


Tero Järvinen
Talotekniikan toimialaryhmän puheenjohtaja


buildingSMART Finland Talotekniikkakysely 2015 avattu! Kyselyyn pääset tästä.Liity mukaan toimintaan tästä linkistä.


Lisätietoja:
Tero Järvinen
Granlund Oy
GSM 050 323 2934
email: tero.jarvinen (at) granlund.fi